La Transició: moviment obrer, canvi polític i resistència popular

(L’Heura, 2009 & 2016)

This book was a collective effort by the group En lluita, though it came out under my name. An account of the struggle against the Franco dictatorship and of the 1970s transition from dictatorship to a restricted democracy, it was published in both Catalan and Castilian.

Aquest llibre va ser més aviat un esforç col·lectiu de diverses militants del grup revolucionari En lluita, encara que sortia sota el meu nom. Era important escriure’l en aquell moment del 15-M y les marees quan es començava a questionar els arrels del règim polític espanyol. Altre motiu era subratllar el potencial de canvi en aquells anys 60 i 70, quan moltíssima gent s’organitzava per lluitar contra el règim.

Com tots els llibres de l’esquerra revolucionària, aquest va intentar celebrar les lluites heroiques de centenars de milers de persones i treure lliçons per avui dia. Crec que vam evitar el pecat d’expressar ‘la superioritat del present’: és a dir, des d’avui dia, pensar que sabríem fer-ho millor.

Es publicava en castellà i català.

“En unes condicions molt dures de clandestinitat, de pors generalitzades, de silencis familiars, de pallisses a les comissaries, de repressió de tota manifestació pública i fins i tot de morts a mans de la policia, va haver-hi un gran nombre de persones que van tenir l’atreviment de pensar que valia la pena lluitar per un canvi total, van tenir l’esperança que era posible, que ells i elles ho farien posible. Gràcies a la seva lluita el règim franquista va desaparèixer.”

Joel Sans, en la Introducció

My books can be purchased from all good book shops. Please consider supporting your local independent bookshop if you have one. Alternatively, buy direct from the publisher's website.

Pin It on Pinterest